Slimme wereldscooter

Vaak worden scooters ontworpen voor een specifieke, lokale markt of een specifieke, kleine doelgroep. Dat heeft een nadeel, want daardoor stijgt de prijs. Maar dat geldt niet voor de Vision. Door te kiezen voor universele techniek en een design dat iedereen aanspreekt, vervult de Vision een breed spectrum aan wensen. Het resultaat is een scooter die op alle wereldmarkten kan worden ingezet en die daardoor uiterst gunstig geprijsd is. De Vision is een scooter met een visie. Hij heet niet voor niets zoÖ

Modern design

click! Het design van de Vision past helemaal in de moderne tijd. De Vision valt op door zijn vlotte vormgeving en zijn fraaie afwerking. Vanuit het zadel heeft de rijder zicht op een zeer overzichtelijk dashboard, dat onder meer is uitgerust met een gemakkelijk af te lezen, analoge benzinemeter.

Riante zitruimte

click! Het comfortabele zadel van de Vision biedt riante zitruimte aan zowel rijder als passagier. De rijder kan zijn benen uitstekend kwijt achter het voorscherm, dat hem beschermt tegen vuil en regen. Met een zithoogte van slechts 755 mm kan hij ook gemakkelijk met de voeten bij de grond. Maar ook de passagier zit prima op de Vision. Zijn voeten kan hij of zij kwijt op de uitklapbare voetsteunen, terwijl het aluminium achterrek is voorzien van geÔntegreerde handgrepen, waaraan de passagier zich stevig vast kan houden.


Zuinig

click! De Vision wordt aangedreven door een uitermate efficiŽnte 110cc viertaktmotor, die is gekoppeld aan een continue variabele V-Matic transmissie. Deze 6,2 kW (8,4 pk) sterke eencilinder heeft een enkele bovenliggende nokkenas en twee kleppen per cilinder. Hij start via een elektrische startmotor en krijgt zijn benzine via een geavanceerd PGM-Fi injectiesysteem. Door de toepassing van luchtkoeling konden complexe constructies als de waterpomp en de radiateur weggelaten worden, wat ook gewicht bespaart. Het resultaat is een zeer laag brandstofverbruik van 52 km/liter. De 5,5 litertank is daardoor goed voor een actieradius van 286 km.

Stabiele basis

click! Licht, wendbaar en flitsend. Dat is kenmerkt het stuurgedrag van de Vision, die kan vertrouwen op een stabiele basis. Daarvoor zorgt een zorgvuldig gedimensioneerd underbone frame van stalen buis, dat is voorzien van een hydraulisch gedempte telescoopvoorvork en een zijdelings geplaatste achterschokdemper. Het geheel staat op robuuste wielen en weegt slechts 102 kg rijklaar! Een gecombineerd remsysteem zorgt daarbij voor een perfect te doseren remkracht.


Bergruimte

click! Een voordeel van een scooter is de bergruimte onder het zadel. De Vision vormt daarop zeker geen uitzondering. Bij de vormgeving van het bagagecompartiment is elke millimeter benut. Daardoor is dit compartiment ruim genoeg voor boodschappen, een waterdichte zadelhoes, een U-slot of voor een semi-jethelm. Daarnaast zijn in het voorscherm van de Vision ook nog twee open bergvakken ondergebracht, waarin bijvoorbeeld drinkflessen passen.Vision 110

Zoeken